Filter Til Varmepumper

Alle varmepumper kommer med grovfilter som fanger opp støv og større partikler som for eksempel hår. Noen varmepumper åpner også opp for muligheten til å ha finfilter, eller luftrengjøringsfiltre. Disse har en mengde fordeler.   

Et godt innemiljø er viktig for både helse og velvære. Visste du at det finnes ekstrautstyr til mange luft-til-luft varmepumper laget for å ta luftfiltreringen til neste nivå? Her er bare noen av fordelene du kan få med varmepumpefiltre.

1. EN ALLERGIKERS BESTE VENN

For de som har pollenallergi er et allergifilter nærmest en nødvendighet å regne i pollensesongen. Tester viser at filtrene kan fange opp 94% av allergener fra lufta, så det kan også være nyttig for personer med andre allergier, eller astma.

Effekten av allergifilteret avhenger av en rekke faktorer. Det kan for eksempel være hvor stort rommet varmepumpen er i er, hvor den er plassert og ytre påvirkninger. Luften vil uansett bli mye bedre, slik at de med konstant rennende nese og røde øyne fra mai til august kan føle seg bra i eget hjem.

For å få maks utbytte av luft-til-luft varmepumper er filtrene nødt til å rengjøres jevnlig. Med andre ord: Regelmessig vedlikehold og et filter av god kvalitet er alfa og omega for et bedre inneklima.

For pollenallergikere anbefales det å bytte filter før hver sesong!

Filter2.jpg

2. ET BEDRE INNEKLIMA

For deg som er opptatt av renhold er varmepumpens filterfunksjoner geniale. Pust dypt inn og kjenn på en ren luft fri for uønskede partikler som gjør inneklimaet tungt, usunt og skadelig. Å oppholde seg i et rom med store mengder støvpartikler som virvler rundt i luften er ikke godt for noen – selv ikke for de som ikke plages med allergi eller astma. Både grovfiltre og finfiltre til varmepumper bidrar til å bedre luften i hjemmet betraktelig.

Dersom du skal få fullt utbytte av filtrene i varmepumpen er det viktig å huske å rengjøre eller bytte filtrene slik at de fungerer optimalt.

3. KULLFILTER FANGER OPP UØNSKET LUKT

Kullfilter, også kalt air cleaning filter eller deodorizing filter, gir som de andre filtrene renere luft. I tillegg har det en annen genial funksjon – det fjerner effektivt uønsket lukt.

For hjem som huser både mennesker og kjæledyr kan denne funksjonen være kjærkommen. Filtrene renser kontinuerlig luften, slik at hjemmet ditt blir luktfritt og har et bedre inneklima.

Filter3.jpg

4. EN REDDENDE ENGEL I INFLUENSASESONGEN

Som allerede nevnt er filtrene i varmepumpene eksperter på å fange opp mikropartikler. Og det er ikke bare støv som fanges opp – også bakterier og virus. Med andre ord: Uten tvil ditt beste våpen mot sykdom i influensasesongen!

Det er gjort tester av filtrene våre i et laboratorium på 25 kubikkmeter. Disse testene viser at hele 99% av bakterier, virus og svevestøv ble borte. Mange opplever at luften inne i hus og hjem blir bedre med en varmepumpe, og denne forskningen underbygger dette.

BEDRE YTELSE VED JEVNLIG VEDLIKEHOLD

Luft-til-luft varmepumper får bedre ytelse av å bli tatt godt vare på – dette gjelder da i hovedsak filtrene. Disse bør støvsuges og rengjøres regelmessig for å opprettholde den gode effekten. Dette gjør også at varmepumpen varer lenger. Husk at alle filtrene bør rengjøres, både grov- og finfiltrene.

Manglende vedlikehold vil i verste fall føre til at varmepumpen slutter å fungere etter lang nok tid. I beste fall vil du gradvis miste varmeeffekten. Når filtrene i en varmepumpe tettes til, begrenses mengden varmluft som kommer ut av innedelen, noe som også kan føre til et dårligere inneklima. Dette gjelder alle varmepumper, og det bør alle eiere av disse fantastiske produktene ta på alvor.

https://www.miba.no/blogg/4-fordeler-med-filter-til-varmepumper/
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×